PAKIET NR 1
Przy min. liczbie osób: 30.
Dostępność Sali – 5 h. Każda następna godzina za dodatkową opłatą.
Danie główne
(do wyboru zwykłe lub wegetariańskie)
Zupy (do wyboru 1)
– rosół z makaronem
– krem z pomidorów z grzankami
– zupa serowa z groszkiem ptysiowym
Półmisek mięs (do wyboru 2 rodzaje):
– kotlet schabowy
– de volaille
– filet z kurczaka w przyprawach z duszonym jarmużem
– karczek smażony na śmietanie
– filet ze szpinakiem w sosie camembert
Dodatki ( do wyboru 1)
– ziemniaki gotowane z koperkiem
– puree ziemniaczane/ z białych warzyw/ z zielonych warzyw
– frytki
– dufinki
Surówki ( do wyboru 2)
– z marchewki
– z selera w śmietanie
– buraczki czerwone
– z kapusty pekińskiej
– mizeria
Dodatkowe propozycje dań wegetariańskich (do wyboru 1):
– lasagne ze szpinakiem
– dorsz z puree kalafiorowym i marchewką julienne
– risotto z pieczonym czosnkiem i papryką
Deser ( do wyboru 1):
– szarlotka z gałką lodów waniliowych
– sernik z sosem malinowym
– pucharek lodowy
Zimna płyta:
– roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i pęczakiem
– roladki z kurczaka
– galaretki drobiowe/wieprzowe (do wyboru 1)
– pikle
– pieczywo
– smalczyk wiejski
– pasztet wiejski
– sałatka jarzynowa/ z porów/ grecka/ ryżowa z kurczakiem/ serowo-jajeczna (do wyboru 2)
II Ciepłe danie
– barszcz czerwony z krokietem z mięsem/pieczarkami i żółtym serem (do wyboru 1)
– bogata zupa wieprzowa Solianka
– żurek z kiełbasą (opcjonalnie ziemniaki/jajko – do wyboru 1)
Napoje zimne i ciepłe bez ograniczeń.
Na specjalne życzenie możemy zaproponować skrzydełka z kurczaka z sosem BBQ za dodatkową opłatą.
Istnieje możliwość zamówienia za dodatkową opłatą:
– ciasta
– owoce
PAKIET NR 2
Przy min. liczbie osób: 25.
Dostępność Sali – 5 h. Każda następna godzina za dodatkową opłatą.
Danie główne
(do wyboru zwykłe lub wegetariańskie)
Zupy (do wyboru 1)
– rosół z makaronem
– krem z kapusty włoskiej z chipsem z boczki
– dwukolorowy krem z brokułów i pomidorów
– krem borowikowy z grzankami
Półmisek mięs (do wyboru 2 rodzaje):
– kotlet schabowy
– de volaille
– filet z kurczaka w przyprawach z duszonym jarmużem
– karczek smażony na śmietanie
– filet ze szpinakiem w sosie camembert
– roladka z indyka w wędzonym boczku
– schab duszony w sosie
Dodatki ( do wyboru 1)
– ziemniaki gotowane z koperkiem
– puree ziemniaczane/ z białych warzyw/ z zielonych warzyw
– frytki
– dufinki
– ziemniaki opiekane z ziołami
Surówki ( do wyboru 2)
– z marchewki
– z selera w śmietanie
– buraczki czerwone
– z kapusty pekińskiej
– mizeria
– z kapusty kiszonej
– kapusta zasmażana (w sezonie letnim młoda)
Dodatkowe propozycje dań wegetariańskich (do wyboru 1):
– lasagne ze szpinakiem
– dorsz z puree kalafiorowym i marchewką julienne
– risotto z pieczonym czosnkiem i papryką
– kus-kus z warzywami i zasmażaną maślanką
Deser ( do wyboru 1):
– szarlotka z gałką lodów waniliowych
– sernik z sosem malinowym
– pucharek lodowy
– beza Pavlova z owocami sezonowymi
Zimna płyta:
– roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i pęczakiem
– roladki z kurczaka
– galaretki drobiowe/wieprzowe/mozaika z kurczaka ze szparagami (do wyboru 1)
– pikle
– pieczywo
– smalczyk wiejski/ smalczyk z fasoli (do wyboru 1)
– pasztet wiejski
– sałatka jarzynowa/ z porów/ grecka/ ryżowa z kurczakiem/ serowo-jajeczna (do wyboru 2)
II Ciepłe danie
– barszcz czerwony z krokietem z mięsem/pieczarkami i żółtym serem/ kapustą kiszoną (do wyboru 1)
– bogata zupa wieprzowa Solianka
– żurek z kiełbasą (opcjonalnie ziemniaki/jajko – do wyboru 1)
– strogonof
– kluski śląskie z karczkiem w sosie własnym z surówką z kapusty czerwonej
Napoje zimne i ciepłe bez ograniczeń.
Na specjalne życzenie możemy zaproponować skrzydełka z kurczaka z sosem BBQ za dodatkową opłatą.
Istnieje możliwość zamówienia za dodatkową opłatą:
– ciasta
– owoce
PAKIET NR 3
Przy min. liczbie osób: 25.
Dostępność Sali – 5 h. Każda następna godzina za dodatkową opłatą.
Danie główne
(do wyboru zwykłe lub wegetariańskie)
Zupy (do wyboru 1)
– rosół z makaronem
– krem z kapusty włoskiej z chipsem z boczki
– dwukolorowy krem z brokułów i pomidorów
– krem borowikowy z grzankami
– zupa z dyni
Półmisek mięs (do wyboru 2 rodzaje):
– kotlet schabowy
– de volaille
– filet z kurczaka w przyprawach z duszonym jarmużem
– karczek smażony na śmietanie
– filet ze szpinakiem w sosie camembert
– roladka z indyka w wędzonym boczku
– schab duszony w sosie
– udko z kurczaka
– rolada drobiowa w sosie szczypiorkowym
– rolada wieprzowa w sosie koperkowym
– filet faszerowany żółtym serem i suszonymi pomidorami
– filet zapiekany z caprese
– faworek w sosie porowym
Dodatki ( do wyboru 1)
– ziemniaki gotowane z koperkiem
– puree ziemniaczane/ z białych warzyw/ z zielonych warzyw/ z dyni
– frytki
– dufinki
– ziemniaki opiekane z ziołami
Surówki ( do wyboru 4)
– z marchewki
– z selera w śmietanie
– buraczki czerwone
– z kapusty pekińskiej
– mizeria
– z kapusty kiszonej
– kapusta zasmażana (w sezonie letnim młoda)
– z marchewki w majonezie
Dodatkowe propozycje dań wegetariańskich (do wyboru 1):
– lasagne ze szpinakiem
– dorsz z puree kalafiorowym i marchewką julienne
– risotto z pieczonym czosnkiem i papryką
– kus-kus z warzywami i zasmażaną maślanką
Deser ( do wyboru 1):
– szarlotka z gałką lodów waniliowych
– sernik z sosem malinowym
– pucharek lodowy
– beza Pavlova z owocami sezonowymi
Zimna płyta:
– 4 rodzaje wędlin (2 rodzaje wyrobów własnych, 2 rodzaje szynki)
– galaretki drobiowe/wieprzowe/mozaika z kurczaka ze szparagami/ warzywne (do wyboru 1)
– jajka faszerowane tuńczykiem/ pieczarkami/ nadzieniem serowym / majonezem (do wyboru 2)
– pikle
– pieczywo
– smalczyk wiejski/ smalczyk z fasoli (do wyboru 1)
– pasztet wiejski
– śledzie w śmietanie/ w oleju (do wyboru 1)
– sałatka jarzynowa/ z porów/ grecka/ ryżowa z kurczakiem/ serowo-jajeczna, pieczarkowa z serem/ smakosza/ z tuńczykiem/ gyros (do wyboru 3)
II Ciepłe danie
– barszcz czerwony z krokietem z mięsem/pieczarkami i żółtym serem/ kapustą kiszoną (do wyboru 1)
– bogata zupa wieprzowa Solianka
– żurek z kiełbasą (opcjonalnie ziemniaki/jajko – do wyboru 1)
– strogonof
– kluski śląskie z karczkiem w sosie własnym z surówką z kapusty czerwonej
– barszcz czerwony z uszkami z mięsem
– szaszłyki
– bigos
– zapiekany w tortili filet w sosie grzybowym
Napoje zimne i ciepłe bez ograniczeń.
Na specjalne życzenie możemy zaproponować skrzydełka z kurczaka z sosem BBQ za dodatkową opłatą.
Istnieje możliwość zamówienia:
– ciasta
– owoce
ZIMNA PŁYTA - BANKIET
dostępność Sali – 3h. Każda następna godzina za dodatkową opłatą
Pakiet I (minimalna liczba osób 20)
– sałatka jarzynowa/ porowa/ gyros/ grecka/ ananasowa/ z tuńczyka/ z zupek chińskich (do wyboru 2)
– 2 rodzaje wędlin
– roladki z suszonymi pomidorami i pęczakiem
– smalczyk wiejski
– 2 rodzaje sera
– pasztet wiejski
– korniszony
– bufet kawowy
– woda mineralna z cytryną
Pakiet II
– sałatka jarzynowa/ porowa/ gyros/ grecka/ ananasowa/ z tuńczyka/ z zupek chińskich/ z makaronem ryżowym/ z ryżem i kurczakiem (do wyboru 3)
– 2 rodzaje wędlin
– śledź w śmietanie/ w oleju (do wyboru 1)
– roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i pęczakiem
– jajka faszerowane pieczarkami/ tuńczykiem/ z majonezem (do wyboru 1)
– 2 rodzaje sera
– pikle
– kabanos
– bufet kawowy
– napoje zimne
Dodatkowo za dodatkową opłatą istnieje możliwość zamówienia bufetu z ciepłymi daniami w bemarach (do wyboru 2):
– żurek z kiełbasą i jajkiem
– bigos
– strogonof
– bogata zupa wieprzowa Solianka