PAKIET NR 1

Przy min. liczbie osób: 30.

Dostępność Sali – 5 h. Każda następna godzina za dodatkową opłatą.

Danie główne

(do wyboru zwykłe lub wegetariańskie)

Zupy (do wyboru 1)

– rosół z makaronem
– krem z pomidorów z grzankami
– zupa serowa z groszkiem ptysiowym

Półmisek mięs (do wyboru 2 rodzaje):

– kotlet schabowy
– de volaille
– filet z kurczaka w przyprawach z duszonym jarmużem
– karczek smażony na śmietanie
– filet ze szpinakiem w sosie camembert

Dodatki ( do wyboru 1)

– ziemniaki gotowane z koperkiem
– puree ziemniaczane/ z białych warzyw/ z zielonych warzyw
– frytki
– dufinki

Surówki ( do wyboru 2)

– z marchewki
– z selera w śmietanie
– buraczki czerwone
– z kapusty pekińskiej
– mizeria

Dodatkowe propozycje dań wegetariańskich (do wyboru 1):

– lasagne ze szpinakiem
– dorsz z puree kalafiorowym i marchewką julienne
– risotto z pieczonym czosnkiem i papryką

Deser ( do wyboru 1):

– szarlotka z gałką lodów waniliowych
– sernik z sosem malinowym
– pucharek lodowy

Zimna płyta:

– roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i pęczakiem
– roladki z kurczaka
– galaretki drobiowe/wieprzowe (do wyboru 1)
– pikle
– pieczywo
– smalczyk wiejski
– pasztet wiejski
– sałatka jarzynowa/ z porów/ grecka/ ryżowa z kurczakiem/ serowo-jajeczna (do wyboru 2)

II Ciepłe danie

– barszcz czerwony z krokietem z mięsem/pieczarkami i żółtym serem (do wyboru 1)
– bogata zupa wieprzowa Solianka
– żurek z kiełbasą (opcjonalnie ziemniaki/jajko – do wyboru 1)

Napoje zimne i ciepłe bez ograniczeń.
Na specjalne życzenie możemy zaproponować skrzydełka z kurczaka z sosem BBQ za dodatkową opłatą.

Istnieje możliwość zamówienia za dodatkową opłatą:
– ciasta
– owoce

PAKIET NR 2

Przy min. liczbie osób: 25.

Dostępność Sali – 5 h. Każda następna godzina za dodatkową opłatą.

Danie główne

(do wyboru zwykłe lub wegetariańskie)

Zupy (do wyboru 1)

– rosół z makaronem
– krem z kapusty włoskiej z chipsem z boczki
– dwukolorowy krem z brokułów i pomidorów
– krem borowikowy z grzankami

Półmisek mięs (do wyboru 2 rodzaje):

– kotlet schabowy
– de volaille
– filet z kurczaka w przyprawach z duszonym jarmużem
– karczek smażony na śmietanie
– filet ze szpinakiem w sosie camembert
– roladka z indyka w wędzonym boczku
– schab duszony w sosie

Dodatki ( do wyboru 1)

– ziemniaki gotowane z koperkiem
– puree ziemniaczane/ z białych warzyw/ z zielonych warzyw
– frytki
– dufinki
– ziemniaki opiekane z ziołami

Surówki ( do wyboru 2)

– z marchewki
– z selera w śmietanie
– buraczki czerwone
– z kapusty pekińskiej
– mizeria
– z kapusty kiszonej
– kapusta zasmażana (w sezonie letnim młoda)

Dodatkowe propozycje dań wegetariańskich (do wyboru 1):

– lasagne ze szpinakiem
– dorsz z puree kalafiorowym i marchewką julienne
– risotto z pieczonym czosnkiem i papryką
– kus-kus z warzywami i zasmażaną maślanką

Deser ( do wyboru 1):

– szarlotka z gałką lodów waniliowych
– sernik z sosem malinowym
– pucharek lodowy
– beza Pavlova z owocami sezonowymi

Zimna płyta:

– roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i pęczakiem
– roladki z kurczaka
– galaretki drobiowe/wieprzowe/mozaika z kurczaka ze szparagami (do wyboru 1)
– pikle
– pieczywo
– smalczyk wiejski/ smalczyk z fasoli (do wyboru 1)
– pasztet wiejski
– sałatka jarzynowa/ z porów/ grecka/ ryżowa z kurczakiem/ serowo-jajeczna (do wyboru 2)

II Ciepłe danie

– barszcz czerwony z krokietem z mięsem/pieczarkami i żółtym serem/ kapustą kiszoną (do wyboru 1)
– bogata zupa wieprzowa Solianka
– żurek z kiełbasą (opcjonalnie ziemniaki/jajko – do wyboru 1)
– strogonof
– kluski śląskie z karczkiem w sosie własnym z surówką z kapusty czerwonej

Napoje zimne i ciepłe bez ograniczeń.
Na specjalne życzenie możemy zaproponować skrzydełka z kurczaka z sosem BBQ za dodatkową opłatą.

Istnieje możliwość zamówienia za dodatkową opłatą:
– ciasta
– owoce

PAKIET NR 3

Przy min. liczbie osób: 25.

Dostępność Sali – 5 h. Każda następna godzina za dodatkową opłatą.

Danie główne

(do wyboru zwykłe lub wegetariańskie)

Zupy (do wyboru 1)

– rosół z makaronem
– krem z kapusty włoskiej z chipsem z boczki
– dwukolorowy krem z brokułów i pomidorów
– krem borowikowy z grzankami
– zupa z dyni

Półmisek mięs (do wyboru 2 rodzaje):

– kotlet schabowy
– de volaille
– filet z kurczaka w przyprawach z duszonym jarmużem
– karczek smażony na śmietanie
– filet ze szpinakiem w sosie camembert
– roladka z indyka w wędzonym boczku
– schab duszony w sosie
– udko z kurczaka
– rolada drobiowa w sosie szczypiorkowym
– rolada wieprzowa w sosie koperkowym
– filet faszerowany żółtym serem i suszonymi pomidorami
– filet zapiekany z caprese
– faworek w sosie porowym

Dodatki ( do wyboru 1)

– ziemniaki gotowane z koperkiem
– puree ziemniaczane/ z białych warzyw/ z zielonych warzyw/ z dyni
– frytki
– dufinki
– ziemniaki opiekane z ziołami

Surówki ( do wyboru 4)

– z marchewki
– z selera w śmietanie
– buraczki czerwone
– z kapusty pekińskiej
– mizeria
– z kapusty kiszonej
– kapusta zasmażana (w sezonie letnim młoda)
– z marchewki w majonezie

Dodatkowe propozycje dań wegetariańskich (do wyboru 1):

– lasagne ze szpinakiem
– dorsz z puree kalafiorowym i marchewką julienne
– risotto z pieczonym czosnkiem i papryką
– kus-kus z warzywami i zasmażaną maślanką

Deser ( do wyboru 1):

– szarlotka z gałką lodów waniliowych
– sernik z sosem malinowym
– pucharek lodowy
– beza Pavlova z owocami sezonowymi

Zimna płyta:

– 4 rodzaje wędlin (2 rodzaje wyrobów własnych, 2 rodzaje szynki)
– galaretki drobiowe/wieprzowe/mozaika z kurczaka ze szparagami/ warzywne (do wyboru 1)
– jajka faszerowane tuńczykiem/ pieczarkami/ nadzieniem serowym / majonezem (do wyboru 2)
– pikle
– pieczywo
– smalczyk wiejski/ smalczyk z fasoli (do wyboru 1)
– pasztet wiejski
– śledzie w śmietanie/ w oleju (do wyboru 1)
– sałatka jarzynowa/ z porów/ grecka/ ryżowa z kurczakiem/ serowo-jajeczna, pieczarkowa z serem/ smakosza/ z tuńczykiem/ gyros (do wyboru 3)

II Ciepłe danie

– barszcz czerwony z krokietem z mięsem/pieczarkami i żółtym serem/ kapustą kiszoną (do wyboru 1)
– bogata zupa wieprzowa Solianka
– żurek z kiełbasą (opcjonalnie ziemniaki/jajko – do wyboru 1)
– strogonof
– kluski śląskie z karczkiem w sosie własnym z surówką z kapusty czerwonej
– barszcz czerwony z uszkami z mięsem
– szaszłyki
– bigos
– zapiekany w tortili filet w sosie grzybowym

Napoje zimne i ciepłe bez ograniczeń.
Na specjalne życzenie możemy zaproponować skrzydełka z kurczaka z sosem BBQ za dodatkową opłatą.

Istnieje możliwość zamówienia:
– ciasta
– owoce

ZIMNA PŁYTA - BANKIET

dostępność Sali – 3h. Każda następna godzina za dodatkową opłatą

Pakiet I (minimalna liczba osób 20)

– sałatka jarzynowa/ porowa/ gyros/ grecka/ ananasowa/ z tuńczyka/ z zupek chińskich (do wyboru 2)
– 2 rodzaje wędlin
– roladki z suszonymi pomidorami i pęczakiem
– smalczyk wiejski
– 2 rodzaje sera
– pasztet wiejski
– korniszony
– bufet kawowy
– woda mineralna z cytryną

Pakiet II

– sałatka jarzynowa/ porowa/ gyros/ grecka/ ananasowa/ z tuńczyka/ z zupek chińskich/ z makaronem ryżowym/ z ryżem i kurczakiem (do wyboru 3)
– 2 rodzaje wędlin
– śledź w śmietanie/ w oleju (do wyboru 1)
– roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i pęczakiem
– jajka faszerowane pieczarkami/ tuńczykiem/ z majonezem (do wyboru 1)
– 2 rodzaje sera
– pikle
– kabanos
– bufet kawowy
– napoje zimne

Dodatkowo za dodatkową opłatą istnieje możliwość zamówienia bufetu z ciepłymi daniami w bemarach  (do wyboru 2):
– żurek z kiełbasą i jajkiem
– bigos
– strogonof
– bogata zupa wieprzowa Solianka